[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” content_menu_fa_icon=”” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_row_inner use_row_as_full_screen_section_slide=”no” row_type=”row” type=”grid” text_align=”left” padding_top=”35″ padding_bottom=”110″ css_animation=””][vc_column_inner][vc_column_text]

När svensk lagstiftning tvingar föräldrar att adoptera sina barn

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” border_style=”” thickness=”1″ up=”40″ down=”0″][vc_column_text]

Vad är en närståendeadoption och vilka behöver göra en sådan? Hur lång tid tar det och vad innebär det för barnet och familjen att inte ha två juridiska vårdnadshavare? Och är det verkligen så att svensk lagstiftning tvingar föräldrar att adoptera sina egna barn? Det och mycket till tar vi upp i podden om närståendeadoption.

 

 

Regnbågsfamiljen träffar Anna Nordqvist och Veronica Berg Hultén, projektledare på RFSL och sajten HBTQ-familjer och diskuterar ämnet.

 

 

 

Mer information:

Allt om närståendeadoption:
http://www.hbtqfamiljer.se/bli-foralder/adoption/

Så här gör du rent praktiskt (blanketter m.m.)
http://www.hbtqfamiljer.se/bli-foralder/adoption/narstaendeadoption/utredning/

 

Bloggserién Pinsamt Sverige:
Del 1: Kristrún och Inga
Del 2: Juristen svarar
Del 3: Debbie och Anna
Del 4: Anja och Kristine

 

Fakta Närståendeadoption:
Närståendeadoption är en process som juridiskt samkönade kvinnopar som får barn genom assisterad befruktning utanför den svenska sjukvården behöver gå igenom för att båda ska bli juridiska föräldrar.

 

Närståndeadoption är också aktuell efter surrogatöverenskommelser och för bonusföräldrar som önskar adoptera bonusbarn. En närståendeadoptionsprocess tar ofta 6-10 månader. Innan adoptionen gått igenom har ett barn ingen juridisk koppling till den som vill adoptera.

 

Musik:
www.stockmusic.net
Artist: Zinnerman
Music: Flow

 

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” border_style=”” up=”25″ down=”10″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]