Om oss


När jag och min sambo startade vår resa mot att bilda familj så saknade jag information och inspiration om olika sätt att gå tillväga. Informationen som fanns var väldigt knapphändig och det fanns ingenting samlat utan jag fick leta efter fakta. Det var svårt att förstå den juridiska skillnaden mellan att åka till Danmark kontra att få hjälp i Sverige, fördelar och nackdelar vägdes mot varandra.

Vi började vår resa i Stockholm, vilket inte blev någon enkel resa. Det tog tid och var en ordentlig berg och dalbana både fysiskt, men framförallt känslomässigt. Under resans gång saknade jag inspiration och berättelser från andra i samma situation. Ett stöd i allt. Det blev starten till reportagesajten regnbågsfamiljen.se. Här hoppas jag att du kommer att känna igen dig och få vägledningen och inspiration från personer som är i samma situation som dig/er. Och förhoppningsvis kommer sajten hjälpa dig att svara på några av alla frågor. 

Du kommer att kunna lyssna på poddar som handlar om olika sätt att bilda familj, oavsett familjekonstellation. Det kan vara allt från poddar som besvarar om det är helt omöjligt att adoptera om man är ett manligt par, till hur en äggdonation går till och vilka fördelar och nackdelar det är att som samkönat par få hjälp i Danmark kontra i Sverige.

Vi kommer även att prata om varför man som regnbågsfamilj väljer att resa till exempelvis Mallorca och inte Turkiet och hur det är att vara på en öppen förskola med regnbågstema. Bland annat.

På sajten kommer du även att få följa olika gästbloggare. Först ut är Axel som genom sina illustrationer visar på olika vardagliga situationer som regnbågsfamiljer har varit med om. 

Jag vet inte vart resan med regnbågsfamiljen.se kommer att sluta, här behöver jag din hjälp. Vad vill du att sajten ska innehålla? Har du en egen berättelse som du vill dela med dig av? Tveka inte att kontakta oss!//Maria Moustakakis, grundare.

Foto: Minna Ridderstolpe
Foto: Minna Ridderstolpe