De första veckorna

Då va det dags att sammanfatta de första veckorna i graviditeten! Det är spännande tider. Fram till vecka 7 kände jag mig precis som vanligt, inga gravidsymptom alls egentligen. Jag kände mig pigg och tränade som vanligt, skaffade till och med gymkort för att börja träna lite styrka och framför allt försöka träna upp ryggen.

Det beslutet var en aning förhastat då jag med facit i hand inte skulle orka träna en enda gång de kommande veckorna som skulle bli ganska tuffa. För i vecka 9 började illamåendet krypa sig på. Och sen mådde jag illa egentligen hela tiden ända fram till nu, och nu är jag i vecka 14.

Det börjar äntligen lägga sig lite och jag måste inte längre äta varannan timma, för att hålla illamåendet i schack. Jag har under dessa veckor upplevt enorma hungerkänslor. Aldrig förr har jag känt mig så hungrig, och hela tiden behövt äta. Har bara kunnat äta varm mat, haft massa olika cravings, det har varierat mellan apelsinjuice, potatismos, korv med bröd och annat onyttigt ?

Som tur är har jag Tilda, som alltid stöttar och peppar på alla sätt, som att hålla upp håret när man hänger över toaletten, åka till affären alla tider på dygnet när apelsinjuicen är slut och bädda ner mig med en filt i soffan när jag somnat kl 20 på kvällarna ❤

Vi fick redan i vecka 8 göra ett ultraljud på reproduktionsmedicin. Detta för att dom vill bekräfta graviditeten. Så häftig känsla att se ett litet frö växa där inne, endast två centimeter lång, och allt såg bra ut. Detta var sista besöket på reproduktionsmedicin och som ni kunde läsa i förra inlägget, går vi nu på ”vanlig” barnmorskemottagning fram till förlossningen.

Så som sagt, äntligen börjar jag må bättre och känner att jag så smått kan komma igång med kondition och bättre matvanor igen. Och jag har några veckor att ta igen på gymmet så det får väl bli ett besök dit också snart.

 

Här hittar du alla inlägg av Hanna & Tilda.