[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” content_menu_fa_icon=”” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_row_inner use_row_as_full_screen_section_slide=”no” row_type=”row” type=”grid” text_align=”left” padding_top=”55″ padding_bottom=”110″ css_animation=””][vc_column_inner][vc_column_text]

…Hallå där Axel Eriksson..

 

aktuell med regnbågsillustrationer här på regnbagsfamiljen.se

 

 

 

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” border_style=”” thickness=”1″ up=”40″ down=”0″][vc_column_text]


Vem är Axel?
– Jag är en man på 34 år som ursprungligen kommer från Tjörn på bästkusten cirka 5 mil norr om Göteborg. Jag jobbar som butikschef inom mode, brinner för träning, vänner, mat, inredning och såklart viktigast min familj.

 

Hur ser din familj ut?
– Vår familj består av mig, min sambo Fredrik och vår lilla flicka på nyss fyllda 4 år.

 

Vart hittar vi dina bilder/illustrationer?
– I gruppen “regnbågsfamiljer” på Facebook och på “kimochmio” på Instagram.

 

Vad är syftet med dina bilder/illustrationer?
– Jag vill att alla regnbågsfamiljer ska få chansen att lyfta situationer deras familjer och framförallt deras barn hamnar i då samhället fortfarande är utformat och ständigt antas i heteronormen och heterofamiljen.

 

Hur länge har dessa illustrationer funnits?
– Jag har alltid älskat att teckna, men när jag gick ur högstadiet blev det att jag slutade. Som “tonåring” och “lillvuxen” fick jag andra fokus att utforska. När vi sedan blev föräldrar till en liten flicka, ville jag dela med mig till vänner och bekanta om vad som hände i vår familj. För att hålla vår flicka anonym blev det istället i illustrerad form. Det var starten till att jag lyfte pennan på min ipad och började teckna. Jag insåg snabbt att mina bilder och “gubbar” såg ut precis som när jag slutade vid 14 års ålder. Jätteintressant var att se att på en fyraveckorsperiod så utvecklades mina illustrationer i detaljer och format. Det blev väldigt tydligt att tecknandet inte utvecklas om man inte praktiserar det.

 

Dina bilder har fått stor uppmärksamhet i sociala medier hur känns det?
– Ja mina bilder har blivit populära. På bara en vecka fick mitt konto @kimochmio på instagram drygt 300 följare. Jag tror det finns ett stort behov av att som regnbågsfamilj dela upplevelser med varandra och det roliga är att en “like” gör att så många andra som kanske inte är regnbågsfamiljer får se bilderna och tänker till. Jag hoppas att det sociala samhället tänker till en gång extra. Via gruppen regnbågsfamiljer och “könsneutralt föräldraskap” på Facebook skrev jag några rader om att man kunde maila in personliga upplevelser som jag kunde illustrera, och på den vägen är det.

 

Hur ser framtiden ut för @kimochmio?
– De senaste månaderna har jag inte lagt någon större energi på kontot, men jag lovar att så snart jag får in någon händelse på min mail eller som PM på mitt konto så kommer jag att skapa illustrationer.

 

Varför har du valt att bli gästkrönikör?
– Om det kan glädja och belysa något som betyder något för våra barn så vill jag såklart bidra. Jag har i skrivande stund fått några beställningar på bilder och har till och med sålt en och annan vilket känns väldigt roligt. Mitt ledord i mina bilder är alltid “en bild säger mer än tusen ord”. Att dom sedan illustreras ur barnens synvinkel tror jag också gör dom unika
och intressanta.

 

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” border_style=”” up=”25″ down=”10″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]