[vc_row row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” content_menu_fa_icon=”” text_align=”left” css_animation=””][vc_column][vc_row_inner use_row_as_full_screen_section_slide=”no” row_type=”row” type=”grid” text_align=”left” padding_top=”35″ padding_bottom=”110″ css_animation=””][vc_column_inner][vc_column_text]

Att växa upp med två mammor

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” border_style=”” thickness=”1″ up=”40″ down=”0″][vc_column_text]

Sabina Krook, 30 år, har vuxit upp med två mammor, vilket inte var lika vanligt när hon var liten som det är idag.

 

I podden pratar vi om hur samhällets acceptans har ändrats, hur hennes vardag såg ut på förskola och skola, vilka frågor hon och familjen mötte från omgivningen och hur det kändes när lagen om närståendeadoption gick igenom.

 

– När lagen äntligen gick igenom var jag 16 år och för gammal för att få två juridiska föräldrar. I vår familj har det aldrig varit ett problem, men det hade ju kunnat vara annorlunda, säger Sabina Krook.

 

– Jag tänker ofta på att det gått så snabbt. Jag är van vid att höra hurra och firanden när det äntligen blev tillåtet att båda föräldrarna blev juridiska föräldrar, men idag är diskussionerna på en annan nivå. Det ifrågasätts mer, hur kan den svenska lagstiftningen tvinga föräldrar att adoptera sina barn, säger hon.

 

 

Musik:
www.stockmusic.net
Artist: Zinnerman
Music: Flow

 

[/vc_column_text][vc_separator type=”transparent” border_style=”” up=”25″ down=”10″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]