I EN BUNGALOW PÅ EN Ö

Hej!

Vi sitter i skrivande stund i en bungalow på en superfin ö i Thailand, där vi ska spendera de kommande två veckorna. Men de är inte denna resan som detta inlägg ska handla om, utan om vår resa mot att skaffa barn, och om vårt besök på SöS förra veckan, då jag (Hanna) gjorde en ultraljudsundersökning av äggledarna.

Som vi berättade i vårt förra inlägg, måste man göra denna undersökning innan man blir ”godkänd” och officiellt placerad i kö på Reproduktionsmedicin i Huddinge.
Som vanligt var vi lite sent ute, och som vanligt på SöS är det svårt att hitta parkering. Så jag hoppade av i farten och gick i förväg till receptionen för att anmäla mig. Blev hänvisad till rätt avdelning och kom fram lite med andan i halsen två minuter före utsatt tid för undersökningen. Jag fick direkt komma in i ett undersökningsrum och blev meddelad att läkaren skulle komma snart. Det blev några långa minuter, för jag var ärligt talat lite spänd inför denna undersökning, då jag hört av så många att det kunde göra ganska ont och vara rätt obehagligt. Dessutom väntade jag på Tilda som förhoppningsvis skulle hitta en parkering och rätt rum i tid till undersökningen.

Men läkaren och sköterskan hann komma innan Tilda, och undersökningen kunde börja. Som vanligt på SöS fick jag ett jättebra mottagande och både läkare och sköterskan var supertrevliga och lugnande, då de nog märkte av min oro lite. Men jag måste säga i efterhand att jag oroat mig lite i onödan, eftersom undersökningen inte alls var så smärtsam som jag väntat mig. Detta är såklart olika för alla, och kanske hjälpte det mycket att jag tagit ett par värktabletter innan, men för mig kändes det ungefär som vanlig mensvärk och det hela gick väldigt fort (Sammanlagt kanske fem minuter) Men som sagt, smärtan är nog olika för alla och vissa kan nog uppleva det som väldigt obehagligt. Efter undersökningen fick jag veta att allt såg väldigt bra ut, och att våra chanser för att bli gravida var väldigt goda. Jag lämnade rummet lättad över resultatet, och mötte Tilda precis utanför avdelningen, förvirrad och stressad över att behövt leta parkering och dessutom hitta rätt på det enorma sjukhuset. Hon var lätt besviken över att ha missat undersökningen, men det vände snabbt när hon fick höra att allt såg bra ut och att det antagligen inte skulle bli några svårigheter för oss.

Nu väntar vi de 4-8 veckor det tar för att få vårt godkännande och veta mer om vår placering i kön, och kötiden. Tills dess passar vi på att ta en drink i solen, och njuter av vår förhoppningsvis sista resa utan barn. Ha det fint tills vi hörs igen!

Hanna & Tilda