HEJ PÅ ER!

 

Nu var det ett tag sedan vi skrev. Men det beror på att det har stått lite still i vår process.

Sist var vi på SÖS och gjorde en vanlig gynundersökning, lämnade lite prover och fick svara på lite frågor kring oss själva och vårt förhållande. Efter det besöket skickades en remiss till reproduktionsmedicin på Huddinge sjukhus och gynmottagningen på SöS. Vi fick information att bedömningen av oss skulle ta mellan 4-8 veckor och efter det skulle vi få svar om vi skulle bli godkända och få gå igenom hela processen för att bli mammor. Veckorna gick och det första vi gjorde varje dag var att kolla i brevlådan, men där låg aldrig något brev. Tankarna började snurra kring anledning till varför svaret inte kom, var det för att vi inte var godkända?

När det till slut hade gått 11 veckor bestämde vi oss för att ringa Karolinska i Huddinge för att höra vad som hänt. Sjuksköterskan som svarade var väldigt trevlig och tillmötesgående. Efter Hanna förklarat för henne varför vi ringde, så visade det sig att hon inte kunde hitta någon remiss. Sjuksköterskan lovade att undersöka saken och ringa upp igen när hon tagit reda på vad som hänt. Efter samtalet började tankarna vandra iväg igen, tänk om vår remiss försvunnit, måste vi börja om från början? Får vi samma köplats eller går de här tre månaderna förlorade nu..?
När hon ringde upp igen dagen efter, fick vi reda på att de hittat vårt ärende, men eftersom vi ännu inte gjort någon ultraljudsundersökning/spolning av livmoder och äggledare, så har de inte kunnat godkänna oss. Skulle någonting (peppar peppar) inte se okej ut under undersökningen/spolningen så kan vi heller inte bli godkända. Så var det med det, vi står kvar på vår plats i kön, och nu är det bara att boka in den härliga undersökningen, för att sedan (förhoppningsvis) få vårt efterlängtade brev med ett godkännande, och när det kommer, är ni dom första att få veta!

God jul på er, om vi inte hörs innan dess!
 Ta hand om varandra, och kom ihåg! Ät inte gul snö