HANNA & TILDA

 

Hej!

Vi heter Hanna och Tilda och har precis startat vår resa mot att skaffa barn tillsammans. En resa, som vi är glada över att få möjligheten att dela mer er läsare här på regnbågsfamiljen.se. Men först vill vi presentera oss, så ni vet vilka vi är.

Om oss

Vi träffades för första gången en kall vinterdag 2015. I snöstorm och slask promenerade vi genom Stockholm och sen den dagen har vi vetat att de ska vara vi. I våras köpte vi lägenhet tillsammans, en Volvo fick de också bli, men ingen vovve.

Att skaffa barn är något vi båda verkligen längtar efter, och det har hela tiden varit en självklar del när vi pratat om våra framtidsplaner.

Tilda

Jag är 27 år, uppvuxen i södra Stockholm med min familj, mamma, pappa, storasyster och lillebror. Jag är det klassiska mellanbarnet som varken haft det äldsta barnets rättigheter eller de privilegier som det yngsta barnet har. Men enligt experter (Aftonbladet) är det stereotypa mellanbarnet ett socialt geni, en fredsbevarare och noggrann med rättvisa, så det andra kan jag leva med.

Det var kanske därför jag för ett antal år sedan valde att plugga till polis, det som är mitt yrke idag. Tidigare har jag även arbetat som barnskötare på förskola, både här hemma i Sverige och i Norge, där jag bodde med min storasyster i drygt ett år. Jag har även pluggat ett år på idrottsfolkhögskola och utbildat mig till idrottspedagog. På fritiden tycker jag om, som så många andra, att träna och hänga med vänner och familj. Tidigare har jag spelat fotboll, men har sedan ett antal år sedan lagt skorna på hyllan. Jag tycker dock fortfarande om att utöva alla typer av sporter. Framförallt gillar jag att vinna över Hanna i både pingis och minigolf, eller ja, allt annat som går att vinna i också för den delen. Jag har alltid varit barnkär, och sedan jag träffade Hanna har längtan efter en, två, kanske till och med tre ungar blivit stor. Men en sak i taget.

Hanna

Jag är 29 år. Är uppvuxen på västkusten (bästkusten) och tycker att det heter ”schex” och inte kex. Jag har en mamma, pappa och två äldre bröder. Jag flyttade till Stockholm för cirka 10 år sedan eftersom jag började plugga här och sedan dess har jag blivit kvar. Efter ett år på Röda Korsets folkhögskola där jag studerade dokumentärfilm med global inriktning och två år på Medieinstitutet arbetar jag nu i TV branschen. Jag har frilansat de senaste 8 åren, men är just nu mer eller mindre fast på ett efterbearbetningsbolag där jag trivs väldigt bra. När jag inte arbetar tycker jag om att träna. Då mest i form av att cykla och det är något jag gör fram och tillbaka till jobbet flera dagar i veckan. Jag har som Tilda tidigare sysslat med bollsport, men i form av tennis och golf. För att rätta Tilda, och ni inte ska få något om bakfoten, så är det jag som brukar vinna när vi spelar något. Jag tycker precis som de flesta andra om att umgås med vänner, och gör det gärna och ofta. Eftersom jag har större delen av familjen långt bort (västkusten och USA) blir det tyvärr att jag träffar dem mer sällan. Men till min glädje bor vi numera 10 min bort från en av mina äldre bröder. Skönt att ha någon i familjen på gångavstånd.

Även jag har en stor längtan efter barn och hoppas att vi om några år har den familj vi drömmer om.

Vår resa
Det var lite om oss. Nu om vår resa mot att skaffa barn ihop. Eftersom inga av våra vänner, som lever i en samkönad relation, har skaffat barn visste vi inte riktigt vad första steget var.

Som tur är känner Hannas bror regnbågsfamiljens grundare, Maria Moustakakis. Vi träffades över en picknick och fick massa bra information om hur resan går till och vad första
steget är.

Vi har valt att göra assisterad befruktning här i Sverige. Detta eftersom den andra partnern som inte bär barnet slipper adoptera, utan blir vårdnadshavare direkt.

Vi började med att ringa till Huddinge sjukhus, då det är där vi troligtvis kommer att genomföra den assisterade befruktningen. Huddinge slussade dock oss vidare till Södersjukhuset där det finns en gynekologisk HBT-mottagning. Vi kommer att göra vår fertilitetsutredning inför behandlingen där. Ivriga som vi är att påbörja vår resa ringde vi direkt. Men HBT-mottagningen har bara telefontid två dagar i veckan, en timme åt gången. När det då var dags ringde vi så fort telefontiden startade. Vi fick prata med en sjuksköterska som gav oss en tid den 12 september. Hon undrade om båda två ville göra undersökningen, vilket vi vill. Tanken är att Hanna ska börja vara gravid då hon är nästan två är äldre. Men eftersom det ibland inte går som man har tänkt sig, har vi bestämt att det är lika bra att båda gör en fertilitetsutredning. Sjuksköterskan sa att vi båda två skulle gå och ta ett blodprov. Detta skulle göras senast två veckor innan första undersökningen. Det har vi nu gjort, och nu väntar vi på 12 september och nästa steg. Vi kommer hålla er uppdaterade här på bloggen,
om hur vår resa fortsätter.

Tills dess, ha det fint!

(Vi har valt att inte lägga ut några tydliga bilder på oss, på grund av säkerhetsskäl, då Tilda arbetar som polis.)