Första försöket

Äntligen! Efter att vi fick beskedet om att vi blivit godkända som mottagarpar, så fick vi också veta att vi kunde göra vårt första försök redan kommande månad. Allt har gått så snabbt nu på slutet så de är nästan svårt att förstå att det är vår tur nu! ? Det första vi gjorde var att köpa folsyra, som är viktigt att äta inför och under en graviditet för att minska risken för ryggmärgsbråck hos fostret. Vi köpte också ett paket med ägglossningstest, som man börjar ta varje morgon ca 5-6 dagar efter avslutad mens, och den dagen man får en glad gubbe på testet, är alltså den dagen man har ägglossning och får komma in och göra inseminationen.

Så plötsligt en tisdag var det en glad gubbe i rutan på testet, och vi ringde direkt till reproduktionsmedicin och fick en tid samma dag klockan 15. Vi blev som vanligt väl mottagna på avdelningen, och fick träffa en vänlig barnmorska som förklarade hur det hela skulle gå till. Hon satte sedan på lite lugn musik och man fick lägga sig i gynstolen, precis som på en vanlig gynundersökning.

Inseminationen görs med hjälp av en väldigt tunn plastkateter. Det går snabbt och gör inte alls ont på något sätt.
Sedan fick vi ligga kvar ensamma i rummet så länge vi ville. En kvart senare var vi på väg därifrån med lite av en overklighetskänsla i kroppen. Kan vi ha sån tur att det tar sig på första försöket?! Man hoppas så oerhört mycket!

Graviditetstestet vi fick med oss skulle tas 16 dagar senare. Det känns ju nästan som en oändlighet!
Så nu håller vi bara alla tummar och tår för att detta ska gå vägen.

Hanna & Tilda

Här hittar du alla inlägg av Hanna & Tilda.