Först och främst måste vi bli godkända som mottagarpar

Hej!

Förra gången vi skrev hade vi fått en kallelse till kurator, läkare och barnmorska. Vi har redan klarat av båda besöken den här veckan och nu börjar allt kännas så verkligt plötsligt.

För ett tag sedan var vi på vårt andra och sista besök innan behandlingen kan starta, och denna gång fick vi träffa både läkare och barnmorska. Båda besöken har varit på Reproduktionsmedicin på Karolinska i Huddinge, och vi fick först träffa en kvinnlig läkare som var väldigt trevlig. Hon förklarade lite om hur processen kommer gå till rent medicinskt och även en del om hur dom tänker när de väljer ut en donator åt oss. Tilda har fått lämna uppgifter om sin ögonfärg, hårfärg osv, och utefter de uppgifterna försöker de så gott det går matcha en donator efter hennes utseende. Sedan fick Tilda även skriva på papper där hon ”godkände” att jag som hennes parter fick ta emot en donation och att hon väljer att vara förälder till det barn som kan komma till efter denna behandling. Det kändes häftigt och nästan lite högtidligt den stunden hon skrev på ?

Efter besöket med läkare fick vi träffa en barnmorska, även hon supertrevlig.
Det togs blodtryck och vi pratade om hur min menscykel är, och försökte räkna ut ungefär när nästa tillfälle för insemination skulle kunna vara.

Vi får se hur de blir, det visar sig nu de kommande dagarna. Först och främst måste vi bli godkända som mottagarpar efter dessa två besök, och det beskedet skulle komma inom en vecka efter detta besök. Vad som stod i det beskedet får ni läsa om i nästa inlägg.

Spännande tider! ?

Hanna & Tilda

Här hittar du alla inlägg av Hanna & Tilda.