Äntligen

Så plötsligt hände det! Stickan visade ett plus! Efter ett år och fyra månader i kö är vi nu gravida. Lyckan och känslan är näst intill obeskrivlig. Äntligen börjar denna spännande resa mot att få bilda familj tillsammans!

Men vi tar allt från början.

Som vi skrev i förra inlägget så tog de sig ju inte på första försöket, och vi bestämde oss snabbt för att inte deppa ihop för det, utan se framåt. Vi fick veta att vi kunde göra ett nytt försök redan månaden efter första försöket. Man ringer ju och får en tid för insemination samma dag ägglossningstestet visar positivt. Om det inte råkar infalla just på en lördag, då är det försent att göra en insemination på måndagen två dagar efter ägglossningen, och man får då helt enkelt vänta till månaden efter.

Så vi höll alla tummar och tår att det inte skulle bli på lördagen, och som tur var, så fick vi positiv sticka på fredagen! Vi fick en tid klockan 13, och samma procedur som ni kunde läsa om i förra inlägget ägde rum. Kan inte säga att det kändes annorlunda på något sätt, eller att magkänslan var bättre eller sämre denna gång. Men man hoppas ju så innerligt att det ska gå vägen, och väntan på att få göra ett graviditetstest känns ju som en evighet (16 dagar vill dom att man väntar)

Men så kom då alltså den dagen då vi äntligen skulle få ta testet, och som sagt, känslan när man såg plustecknet så tydligt visa sig är obeskrivlig. Man kan inte tro det! Men så var det, och nu väntar vi med spänning på vår lilla familjemedlem.

Mottagandet på reproduktionsmedicin i Huddinge har varit fantastiskt bra, och all personal vi har träffat där har varit väldigt professionella. Nu har vi gjort vårt sista besök hos dem, och i stället fått välja en ”vanlig” barnmorskemottagning, där vi nu går på regelbundna besök fram till förlossningen.Så vi har en spännande tid framför oss, och vi är så glada och tacksamma för den fina hjälp vi fått från sjukvården. Vi kommer hålla er uppdaterade med jämna mellanrum under graviditetens gång.

Ha de fint tills vi hörs igen!

//Hanna & Tilda

 

Här hittar du alla inlägg av Hanna & Tilda.