Polly och Malin

Hej!
Vi heter Polly och Malin och håller på att skaffa barn tillsammans. Detta är en resa, som varat i över ett år och som vi nu fått möjlighet att dela med er. Först vill vi presentera oss lite, så ni vet vilka vi är.

Om oss
Vi träffades en vinterkväll 2016, via den berömda appen Tinder. Polly blev hembjuden av Malin efter knappt en timma av chattande, och sedan skulle en kunna säga att vi aldrig lämnat varandras sida. Vi flyttade enligt den klassiska flatfarten ihop redan efter tre månader, ett år senare friade Polly till Malin som självfallet sa ja (!) och i december 2018 sa vi ja till varandra. Efter att flyttat runt i jakt på ”vår” lägenhet, hittade vår trea i utkanten av stan där vi nu planerar att bilda vår familj. Önskan om att skaffa barn är något vi snabbt checkade av med varandra och var något som vi båda verkligen hade med i framtidsplanerna. Vintern 2018 skickade vi in egenremiss och nu längtar vi som bara den efter tillökning!

Polly
Det är jag som sitter bakom skärmen och skriver denna blogg. Jag är 31 år, uppvuxen i Marks kommun med skilda föräldrar och extraförälder. Jag har alltså en mamma, ”papi”, pappa, lillebror och lillasyster.
Att bo på ”landet” var inte min grej. Jag tyckte inte om att alla visste vem en var, vilket var svårt att undvika så det kom väldigt naturligt för mig att flytta till Göteborg.
Jag har alltid varit en kreativ person som älskar att måla och syssla med allt som har att göra med bild och form. Därför har jag tidigare pluggat på folkhögskola där jag gått kurser i text och bild samt konst. Idag studerar jag socionom på Göteborgs universitet och är inne på femte terminen. På fritiden tycker jag om att promenera, vara kreativ, och såklart hänga med vänner och familj. När jag var yngre spelade jag mest fotboll men idag blir det mest att se på VM. Idag spelar jag mestadels brädspel men tycker också om att simma eller prova på andra sporter jag inte testat.

Jag har inte alltid varit helt säker på om jag ville ha barn utan det är något som vuxit fram med tiden. Nu vill jag gärna ha två men vi får se vart det landar..!

Malin
Malin är också 31 år. Är uppvuxen i Småland, och firar såklart fössta tossdan i mass. Malin har en mamma, pappa, storasyster och två yngre bröder. Efter att hon pluggat sociologi i Halmstad i tre år flyttade hon till Göteborg för cirka 10 år sedan och arbetar som familjebehandlare. På fritiden tycker Malin om att promenera, yoga och som de flesta andra, umgås med vänner och familj. Eftersom båda våra familjer bor en bit ifrån, särskilt Malins, ses vi tyvärr inte lika ofta som vi hade önskat. Men planer på en småländsk sommarstuga ligger inte långt bort. När Malin var yngre hängde hon mycket i stallet och att rida är något som hon fortfarande älskar och önskar att göra mer av. Kanske att vi får ett barn med ett hästintresse, det vore hennes dröm! Malin har alltid vetat att hon vill ha barn och längtan är så stor. Hoppas att vi snart blir tre, sen kanske vi blir ännu fler, vem vet!

Vår resa
Det var lite om oss. Nu vill vi berätta om resan till att skaffa barn! Eftersom vi kommit en bit in i processen så börjar vi med att berätta om resans start för att senare berätta mer i nästkommande inlägg. Inga av våra vänner, som lever i en samkönad relation har barn, så när vi när vi började med processen visste vi inte riktigt hur det gick till eller vad vi hade att förvänta oss. Därför fick vi helt enkelt googla och ta hjälp av grupper på Facebook.

Vi ställde oss i kö i Göteborg redan våren 2018 och fick då till oss att vår förväntade kötid var 3 år och därför valde vi att även söka vård utanför Göteborg. Vi förstod då att det endast är universitetssjukhus en kan söka sig till när en vill ha vård inom landstinget, vilket minskar alternativen.
För vår del blev det Malmö då det var smidigast rent resemässigt.

Hösten/vintern 2018 skickade vi in remiss till rmc (reproduktionsmedicinskt centrum) i Malmö. Efter ca 1–2 månader fick vi tillbaka vår remiss där det förklarades att vi behövde göra en fertilitetsutredning på hemmaplan innan vi kunde ställa oss i kö hos dem. Då vände vi oss till KK (kvinnokliniken) i Göteborg som tog emot oss bara inom en månad, kanon! Även fast KK är under privat regi, gällde samma kostnader som vanligt för detta besök, vilket också var väldigt gött!

Mer om besöket på kvinnokliniken berättar vi nästa gång.

Till dess önskar vi er allt gott!